gepubliceerd op 25 juli 2021
Gerrit Jan Zwier over inspirerend reizen door Scandinavië

Van Gerrit Jan Zwier is bij Uitgeverij Atlas Contact de bundel Noordwaarts. Inspirerend reizen door Scandinavië verschenen. Zwier verlangt al een leven lang naar de ruimte en rust van Scandinavië. In deze bundeling, waarin zijn eerdere boeken Altijd Lapland, Altijd Noorwegen en Er gaat niets boven Zweden zijn opgenomen, verkent hij alle uithoeken van het noorden, evenals de werken van Scandinavische kunstenaars.

Gerrit Jan Zwier probeert de allure van het prachtige Scandinavië te vangen in Noordwaarts. Als gesjeesde student mocht Zwier graag vertellen dat hij aan een Grand Tour naar het hoge noorden wilde beginnen. De lezer die ook meer aangetrokken wordt door fjorden, wouden en toendra’s dan door de kunstschatten en het zoete leven in zonniger oorden, heeft met Noordwaarts feilloos het goede boek uitgekozen. Zwier lijdt al een leven lang aan het ‘noordelijk gevoel’, een wat onduidelijk sentiment, dat met een verlangen naar ruimte en eenzaamheid heeft te maken. In deze bundel wordt het noordelijke gebied in alle uithoeken verkend. Maar ook de boeken, muziek en schilderijen van Scandinavische kunstenaars die door het landschap geïnspireerd werden komen aan bod.

Noordwaarts. Inspirerend reizen door Scandinavië, Atlas Contact, paperback, 656 pag., € 20,-
ISBN: 9789046707791