dinsdag 6 juli 2021 om 16:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 26 juni 2021
Webinar 18de Eeuw: Vervlogen. Geuren van het verleden weer tot leven

Ook dit jaar organiseert onze Werkgroep 18de Eeuw weer een reeks webinars, telkens op de eerste dinsdagmiddag van de maand, over zinnenprikkelende thema’s. In het tweede webinar van de serie Het rijk der zinnen, op dinsdag 6 juli, staat het zintuig van de geur centraal. William Tullett, verbonden aan het Europese onderzoeksproject Odeuropa, vertelt over achttiende-eeuwse geuren en de toekomst van historisch geuronderzoek. Ariane van Suchtelen, conservator in het Mauritshuis, neemt de kijker mee naar de tentoonstelling Vervolgen. Geuren in kleuren, die daar nu te zien is.

Geuren hebben een directe impact op onze emoties en kunnen doordringen tot de diepste lagen van ons (onder)bewustzijn – ons geheugen voor geur is sterk en intuïtief. Geuren zijn vluchtig, ongrijpbaar en veranderlijk, maar tegelijk krachtig én oneindig. De tentoonstelling Vervlogen – geuren in kleuren in het Mauritshuis (tot en met 29 augustus) gaat over de verbeelding van geur en reuk in de kunst van de zeventiende eeuw, over geuren van het verleden, over de rol van geur in verhalen, over de suggestie van geur in kunstwerken en over zintuiglijke waarneming.

Aanmelden

Het webinar vindt plaats op dinsdag 6 juli 2021 tussen 16 en 17 uur. U kunt zich via deze link gratis registreren. Na registratie krijgt u bericht met een link naar de online-lezing en uw persoonlijke inloggegevens.