maandag 28 juni 2021 om 19:30 uur
Online programma en op verschillende locaties
gepubliceerd op 19 juni 2021
Groot dictee van Herman de Man door Gé Vaartjes

In de aanloop naar de Herman de Manmaand vindt op maandagavond 28 juni in de bibliotheek van IJsselstein het Groot dictee van Herman de Man plaats. Eén van de bekendste Nederlandse schrijvers van literaire streekromans staat dan centraal. Gé Vaartjes, de biograaf van De Man, schreef het en draagt het 28 juni persoonlijk voor.

Waar het dictee over gaat? Over de tijd van Herman de Man en de huidige tijd en de verschillen daartussen, met een kwinkslag. Wie van een uitdaging op het gebied van spelling houdt, kan meedoen met het Herman de Mandictee.

Aanmelden

Er zijn twee manieren om mee te doen: online of op locatie; in de bibliotheken van IJsselstein of Schoonhoven of in de Chocoladefabriek van Gouda. Aanmelden kan via deze link met de keuze tussen toezending van de zoomlink of inschrijven voor een locatie.

Herman de Manmaand

De Herman de Manmaand wordt van 8 juli tot en met 8 augustus gehouden in de Lopiker- en Krimpenerwaard, in de vierhoek IJsselstein – Schoonhoven – Gouda – Woerden. Langs vijf verschillende fietsroutes kan men dan in de weekenden onderweg afstappen voor leuke en informatieve activiteiten die in meer of mindere mate in het teken staan van Herman de Man. De ruim 50 activiteiten staan genoemd op www.hermandeman.nl: vaartochten, stadswandelingen, vertelvoorstellingen, boerderij- en tuinbezoeken, boekselen, oldtimer trekkertoertocht, arrangementen, enzovoorts.