gepubliceerd op 17 juni 2021
Gedichten van het nieuwe millennium: twintig jaar 21e-eeuwse poëzie uit Nederland en Vlaanderen

Bij het PoëzieCentrum is onlangs Gedichten van het nieuwe millennium. Twintig jaar 21e-eeuwse poëzie uit Nederland en Vlaanderen verschenen. Deze bundel stond onder redactie van Jeroen Dera en Carl De Strycker. Hiermee is de millennium-trilogie compleet: na Dichters van het nieuwe millennium (2016) en Bundels van het nieuwe millennium (2018) worden in dit nieuwe deel honderd gedichten uit de poëzie van de 21ste eeuw gekozen en kort toegelicht door een generatie poëzielezers van nu.

Deze bloemlezing en lectuurhandleiding in één biedt een ruime staalkaart van de verschillende vormen van poëzie sinds de eeuwwisseling. Gedichten van onder anderen Anneke Brassinga, Charlotte Van den Broeck, Ellen Deckwitz, Paul Demets, Dominique De Groen, Radna Fabias, Hester Knibbe, Ramsey Nasr, Alfred Schaffer, Mustafa Stitou en Peter Verhelst worden er tegen het licht gehouden door Jeroen Dera, Barbara Fraipont, Laurens Ham, Jens Meijen, Linde De Potter, Sarah Posman, Johan Sonnenschein, Malika Soudani, Kila van der Starre en Carl De Strycker.

Gedichten van het nieuwe millennium. Twintig jaar 21e-eeuwse poëzie uit Nederland en Vlaanderen , PoëzieCentrum, paperback, 280 pag., € 20,-
ISBN: 9789056552695