Zaterdag 29 mei 2021
om 19:30 uur
Online programma
gepubliceerd op 13 mei 2021
Cd-presentatie ‘Treur Nederland, rampliederen door de tijden heen’

Op zaterdag 29 mei presenteert Camerata Trajectina met een online concert de cd Treur Nederland! Rampliederen door de tijden heen in de St. Aegtenkapel te Amersfoort. Als mensen door een ramp worden getroffen, zoeken ze vaak troost. Er is een lange traditie van rampliederen: door samen te zingen zochten mensen steun bij elkaar.  Lotte Jensen (hoogleraar Neerlandistiek aan de Radbouduniversiteit doet onderzoek naar de verwerking van rampen in Nederland  en stuitte hierbij op liederen over branden, overstromingen, droogte en insectenplagen. Samen met haar brengen wij de traditie van het Nederlandstalige ramplied tot leven.

Over de pest en over corona, over de sint-Elisabethsvloed in 1421 en over de Watersnood 1953: zingen over rampen is van alle tijden. Camerata Trajectina is in deze liederen gedoken en heeft een fascinerende cd gemaakt. Voorafgaand aan de presentatie houdt Lotte Jensen een lezing over het watersnoodlied door de eeuwen heen. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de Deltacommissaris, Peter Glas. De cd is tot stand gekomen dankzij een crowdfundactie in samenwerking met het Radboudfonds.

Aanmelden

De online lezing en concert vindt zaterdagavond 29 mei plaats van 19:30 – 21:15 uur. U kunt zich via deze link registreren voor dit programma.