gepubliceerd op 28 april 2021
De NBV op YouTube

Onze werkgroep de Nederlandse Boekhistorische Vereniging is een YouTube-kanaal gestart! Op het kanaal Nederlandse Boekgeschiedenis deelt de NBV interviews met en presentaties van een ieder die het oude en het nieuwe boek in al zijn verschijningsvormen een warm hart toedraagt. Er zijn de afgelopen maanden verschillende video’s gepubliceerd op het kanaal.

Zo vertelt in deze video Suzan Folkerts, conservator van de Athenaeumbibliotheek Deventer, over de bijna 3300 handgeschreven en gedrukte boeken uit de bibliotheek van de Gelderse Academie die zich in de Athenaeumbibliotheek bevinden. Haar presentatie bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaat zij in op het plan, de opbouw en de methodiek waarmee de expositie Handschriften uit Harderwijk: 200 jaar collectie Gelderse Academie in de Athenaeumbibliotheek tot stand is gekomen. In het tweede deel gaat zij inhoudelijk in op de tentoongestelde boeken. Ook het tweede deel van haar boeiende presentatie vind je op het YouTube-kanaal.

Meer zien? U kunt zich gratis op het YouTube-kanaal abonneren, waarop meer video’s zullen verschijnen.