donderdag 1 april 2021 om 09:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 21 maart 2021
Eerste digitale en internationale editie van de DBNL-dag

Op 1 april aanstaande vindt de DBNL-dag plaats, ditmaal volledig digitaal én internationaal. Altijd al eens achter de schermen willen kijken bij de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren? Of heeft u een prangende vraag over de DBNL? Op deze digitale DBNL-dag wordt een reeks filmpjes gelanceerd waarmee u meer te weten komt over de collectie en de didactische mogelijkheden van de DBNL.

Programma

 

1. Maak kennis met de DBNL: een korte introductie over de DBNL

2. DBNL-collectie in beeld: DBNL-coördinator Ryanne Keltjens (KB Den Haag) vertelt u meer over de DBNL-collectie en hoe die kan worden ingezet voor het hoger onderwijs.

3. Ontdek de DBNL-atlas: DBNL-projectleider in Vlaanderen Sarah Fierens (vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken) bespreekt hoe de DBNL-atlas werkt en kan worden gebruikt als didactische tool.

4. Vragen over de DBNL: experts beantwoorden uw vragen over de DBNL.

5. Studenten over de DBNL: studenten Nederlands wereldwijd stellen zich voor en vertellen hoe de DBNL hen helpt bij hun studie.

Aanmelden

Het programma is op 1 april te zien via deze link. U hoeft zich niet aan te melden of op een bepaalde tijd online aanwezig te zijn.