MdNL | Nieuwsbrief september 2020
Maatschappij der Nederlandse Letterkunde
p

De geplande Jaarvergadering op 26 september aanstaande zal vanwege de immer voortdurende corona-maatregelen digitaal afgehandeld worden. Binnenkort ontvangt u de jaarstukken en het stemformulier. Daarna krijgt u de gelegenheid om te reageren op de stukken en uw stem uit te brengen.

In deze nieuwsbrief voor september aandacht voor een aantal nieuwe publicaties die afgelopen maand zijn verschenen, zoals het Jaarboek van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging en nieuwe nummers van Indische Letteren en het TNTL Ook wijzen we u nog graag op de avond die Arnon Grunberg op 9 september in het Amsterdamse theater Carré presenteert rondom de door hem samengestelde bundel Bij ons in Auschwitz.

We besluiten de nieuwsbrief met de meest recente aflevering van de rubriek Uit het NLM-archief. Kijk op onze website voor meer rubrieken en het laatste nieuws rondom de MdNL.

p Een nieuwe Indische Letteren: De Indonesische stem

Zojuist is een nieuwe aflevering van ‘Indische Letteren’ verschenen, het derde nummer van deze jaargang. Het tijdschrift van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde bevat deze keer vijf artikelen die alle betrekking hebben op het symposium ‘De Indonesische stem’, dat eind vorig jaar plaatsvond.


p Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2020

Van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NVB) is het ‘Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2020’ verschenen, de 27ste jaargang. De leden van de NBV krijgen een exemplaar van deze rijk geïllustreerde uitgave thuisgestuurd, maar het boek is ook los verkrijgbaar.


p ‘Met een drukpers de oceaan over’ van Lisa Kuitert

Bij Uitgeverij Prometheus is ‘Met een drukpers de oceaan over. Koloniale boekcultuur in Nederlands-Indië 1816-1920’ van Lisa Kuitert verschenen, waarin vele markante lotgevallen rondom boeken en boekhandel in het voormalige Nederlands-Indië aan de orde komen.


p Een nieuwe aflevering van het TNTL

Onlangs is een nieuw nummer van het ‘Tijdschrift voor Nederlandse Taal- & Letterkunde’ (TNTL) verschenen, de tweede aflevering van deze jaargang. Het TNTL publiceert Nederlands- en Engelstalige artikelen op het gebied van de neerlandistiek.


p Arnon Grunberg in Carré

Op 9 september presenteert Arnon Grunberg een avond in het Amsterdamse theater Carré, gebaseerd op de door hem samengestelde bundel met verslagen van ooggetuigen, ‘Bij ons in Auschwitz’. Voor deze avond zijn twee aanvangstijden: 19:00 en 21:30.


p Uit het NLM-archief: Krijgt Hildebrand nog zijn film?

De redacteuren van het NLM duiken geregeld in het rijke digitale archief van het tijdschrift om er een bijzonder artikel uit te lichten. Dit keer kiest onze nieuwe redacteur Alan Moss voor ‘Krijgt Hildebrand nog zijn film?’ van George Slieker.


Maatschappij der Nederlandse Letterkunde | Lees de nieuwsbrief online