MdNL | Nieuwsbrief februari 2023
Maatschappij der Nederlandse Letterkunde
p

Op vrijdagmiddag 17 februari organiseert onze Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde in Leiden weer een vrij toegankelijke lezingenmiddag. Het thema deze keer is ‘dieren in de Nederlands-Indische literatuur’, naar aanleiding van het verschijnen van de bundel Animals in Dutch Travel Writing, 1800-Present, onder redactie van Rick Honings & Esther Op de Beek.

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor een oproep van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging, de vierde aflevering van De postkoloniale podcast, de mogelijkheid een papieren editie van ons komende Jaarboek te bestellen en de gratis lenerspas van de UB Leiden voor onze leden. We besluiten deze nieuwsbrief met onze huidige boekenactie: Het Nederlandse liefdeslied in de middeleeuwen van Frank Willaert.

Uiteraard vindt u op onze website www.mdnl.nlFacebook en Twitter nog veel meer nieuwsberichten, columns en rubrieken!

p Lezingenmiddag Indische Letteren: dieren in de Nederlands-Indische literatuur.

De middag vindt op vrijdagmiddag 17 februari plaats in zaal 0.05 van het Lipsius-gebouw, Cleveringaplaats 1, Leiden . De lezingen beginnen om 14:00 uur en de toegang is gratis. Bekijk hier het volledige programma.


p Call for papers Jaarboek NBV: Ophef

Al bijna dertig jaar verschijnt het Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis, uitgegeven door onze Werkgroep Nederlandse Boekhistorische Vereniging. Voor het 31e Jaarboek, de editie van 2024, verwelkomt de redactie in het bijzonder bijdragen binnen het thema ‘Ophef’.


p Vierde postkoloniale podcast met Nick Tomberge

In De postkoloniale podcast gaan Rick Honings en Coen van ’t Veer in gesprek met prominente onderzoekers en schrijvers over hun werk in relatie tot het koloniale verleden. In de vierde aflevering van deze podcast spreken zij met Nick Tomberge over tropentoerisme in de periode 1870-1945.


p Mogelijkheid tot bestellen gedrukt Jaarboek van de Maatschappij

In mei/juni ontvangen alle leden van de MdNL een digitale versie van het Jaarboek per e-mail. Liefhebbers van het gedrukte Jaarboek kunnen een papieren exemplaar bestellen. Voor leden woonachtig in Nederland kost dit 20 euro en voor leden in het buitenland 25 euro.


p Gratis lenerspas UB Leiden voor leden van de MdNL

Wist u dat leden van de MdNL een gratis lenerspas van de Universiteitsbibliotheek Leiden kunnen krijgen? Met een geldige legitimatie kunt u deze direct aanvragen bij de ontvangstbalie van de UB aan de Witte Singel te Leiden.


p Boekenactie MdNL: ‘Het Nederlandse liefdeslied in de middeleeuwen’

Deze keer koos Uitgeverij Prometheus voor u ‘Het Nederlandse liefdeslied in de middeleeuwen’ van Frank Willaert. Deze monumentale uitgave kunt u nu aanschaffen voor € 45,- in plaats van € 65,-.


Maatschappij der Nederlandse Letterkunde | Lees de nieuwsbrief online