zaterdag 27 februari 2021 om 14:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 19 februari 2021
UCEMS Publieksdag 2021

Op zaterdagmiddag 27 februari vindt de Publieksdag 2021 van het Utrecht Centre for Early Modern Studies plaats, wegens corona via een livestream. Het thema dit jaar is: Creativiteit op bestelling? Patronage van kunst en wetenschap in de vroegmoderne tijd. Wat betekende de patroon-cliënt-verhouding voor de creatieve en intellectuele vrijheid van vroegmoderne makers? Konden ze hun eigen ideeën ontwikkelen, werden ze daarin juist gestimuleerd, of maakte hun afhankelijke positie het onmogelijk om origineel te zijn? Dit zijn vragen die op deze UCEMS Publieksdag aan bod komen.

Programma

Tijdens de UCEMS Publieksdag gaan we op deze vragen in aan de hand van een gevarieerd programma met korte lezingen, interviews, een kijkje in de keuken bij een onderzoeker aan het werk, een verkiezing van de ‘beste’ patroon van de vroegmoderne tijd en een gesprek over de parallellen tussen vroegmodern en hedendaags mecenaat. Twee korte lezingen zullen voorafgaand aan de middag al verspreid worden. Een gevarieerde groep onderzoekers werkt mee. Het evenement wordt live gestreamd en is interactief voor wie dat wil: bezoekers kunnen via de chat vragen stellen, meediscussiëren en stemmen.

Aanmelden

Het programma wordt gestreamd  op 27 februari van 14:00-16:30. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Wie zich aangemeld heeft, ontvangt per mail nog enkele updates over de dag. Aanmelden kan via deze link.