gepubliceerd op 10 januari 2021
Jaarboek Multatuli 2020

Bij Uitgeverij Verloren is het Jaarboek Multatuli 2020 verschenen, onder redactie van Klaartje Groot, Annelies Dirkse, Rudy Schreijnders en David Hollanders. Het is een speciaal jubileumnummer geworden met als thema 200 jaar Multatuli. Ter gelegenheid van het tweehonderdste geboortejaar van Douwes Dekker heeft Jaarboek Multatuli een bijzondere invulling gekregen. De redactie vroeg bekende en onbekende Nederlanders een stukje te schrijven over de manier waarop zij in hun werk of leven geïnspireerd worden door Multatuli. Schrijvers, leraren, wetenschappers, directeuren: mensen met uiteenlopende beroepen konden uiteraard gemakkelijk iets van hun gading vinden in Multatuli’s werk. Het is een bonte verzameling teksten geworden – een pak van Sjaalman – waarin veel van Multatuli’s onderwerpen terugkomen: Indonesië, taalgebruik, godsdienst, opvoeding, feminisme, politiek en meer. Multatuli komt naar voren als onafhankelijk denker, als voorbeeldfiguur en natuurlijk als goede schrijver.

Jaarboek Multatuli 2020, Uitgeverij Verloren, paperback, 144 pag., € 16,50
ISBN: 9789087049003