woensdag 18 november 2020 om 20:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 16 november 2020
Joost Zwagerman Lezing 18 november online te zien

Jaarlijks wordt in Alkmaar op 18 november, de geboortedag van Joost Zwagerman (1963-2015), de Joost Zwagerman Lezing gehouden. Hiervoor wordt een vooraanstaande schrijver, journalist of beeldend kunstenaar van internationale betekenis uitgenodigd om te reflecteren op het belang van beeldende kunst en literatuur en de relatie tussen de twee domeinen. Dit jaar wordt de lezing gehouden door Benjamin Moser. Patrick van Mil, directeur van Stedelijk Museum Alkmaar, zal een nagesprek houden met Benjamin Moser.

Tijdens deze avond wordt tevens de Joost Zwagerman Essayprijs 2020 uitgereikt. De genomineerde essays kunt u hier lezen.

In verband met de coronamaatregelen is de lezing online via deze link te zien vanaf woensdag 18 november, 20.00 uur. U hoeft niet in te loggen of aan te melden. De lezing is beschikbaar vanaf 20.00 uur, maar kan op elk gewenst moment daarna bekeken worden. De uitzending duurt ongeveer een uur.