gepubliceerd op 19 juni 2020
Berichten van het front: een nieuwe bundel van Anna Enquist

Bij Uitgeverij De Arbeiderspers is een nieuwe gedichtenbundel van Anna Enquist verschenen, Berichten van het front. In Berichten van het front hervat Enquist de grootse en bittere expeditie die ze voor de duur van één bundel (haar vorige, Hoor de stad) had opgeschort: ‘het losmaken/ van de dochter uit ons’.

Losmaken ook om de verlorene vervolgens weer in het wild te kunnen aantreffen. Maar nooit eerder werd er zo systematisch en verbeten jacht gemaakt als nu. In vier keer tien gedichten wordt het ontbrekende kind gezocht in de onderwereld, de witte koude van het hooggebergte, de omringende natuur en de jacht van het spel. De buit? ‘Wantrouw / de woorden. Luister goed. En koester de muziek.’

Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in Maatstaf en publiceerde in 1991 haar eerste bundel Soldatenliederen, die zowel bij kritiek als publiek groot succes oogstte en bekroond werd met de C. Buddingh’-prijs. Voor haar bundel Jachtscènes (1993) ontving ze de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs.

Berichten van het front, De Arbeiderspers, paperback, 64 pag., € 19,99
ISBN: 9789029542227