vrijdag 5 juni 2020 om 21:00 uur
Youtube.com
gepubliceerd op 21 mei 2020
Cola Debrot-lezing door Tessa Leuwsha op 5 juni online

De uitgestelde Cola Debrot-lezing van Tessa Leuwsha zal op 5 juni aanstaande van 21:00 uur via Youtube te zien zijn. De spraakmakende  lezing heeft als titel Wij hebben helden, wij bestaan! Aansluitend vindt de presentatie plaats van Leuwsha’s nieuwe roman, Plantage Wildlust. Een lezing met publiek en fysieke aanwezigheid zat er dit jaar niet in voor de Cola Debrot-lezing die de Werkgroep Caraïbische Letteren voor de zesde keer organiseert: schrijfster Tessa Leuwsha komt Suriname niet uit en publieke evenementen met een talrijk publiek zijn door het covid-19-virus geblokkeerd. Daarom vonden de afgelopen weken opnamen plaats, zodat de zesde Cola Debrot-lezing kan worden uitgezonden op 5 juni, de dag dat Tessa Leuwsha’s nieuwe roman uitkomt.

De lezing is nu integraal opgenomen in Suriname. Vanuit de grote zaal van de OBA in Amsterdam is op 6 mei j.l. een live verbinding tot stand gebracht, met Tanja Jadnanansing en Michiel van Kempen als moderatoren. Aansluitend op de Cola Debrotlezing presenteert Tessa Leuwsha haar vierde roman die op 5 juni uitkomt bij uitgeverij Augustus (Atlas Contact): Plantage Wildlust met o.a. een prachtige – op locatie gefilmde – boektrailer.

De Cola Debrot-lezing van vanaf 5 juni om 21:00 te zien via deze link.