donderdag 1 oktober 2020 om 20:00 uur
Dorpskerk Huizum, Huizum Dorp 67, Leeuwarden
gepubliceerd op 5 juni 2020
Slauerhoff Lezing door Thomas von der Dunk

Alvast voor in de agenda: op 1 oktober aanstaande zal in Leeuwarden de Slauerhoff Lezing worden uitgesproken door Thomas von der Dunk. Jaarlijks wordt door een prominente Nederlander op of rond Slauerhoffs sterfdag de Slauerhoff Lezing verzorgd.

Von der Dunk studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1994 aan de Universiteit Leiden. Zijn proefschrift ging over de politieke en ideologische aspecten van de monumentencultus in het Heilige Roomse Rijk in de veertiende tot achttiende eeuw. Hij was vervolgens postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden. Sinds 2002 is hij freelance publicist en politiek commentator.

De lezing begint om 20:00 uur en vindt plaats in de Dorpskerk Huizum. De Slauerhoff lezing wordt georganiseerd door de Plaatselijke Commissie Leeuwarden/Huizum van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol. Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: dorpskerkhuizum@gmail.com