gepubliceerd op 21 maart 2020
Verschenen: ‘Inzake dit huis’ van Hester Knibbe

Bij Uitgeverij De Arbeiderspers is onlangs een nieuwe bundel van Hester Knibbe verschenen, Inzake dit huis. In Inzake dit huis verwondert Knibbe zich over de tweekamp tussen de hang naar een solide thuis en de wens uit te breken. Ze buigt zich over de liefde, over behouden en loslaten, macht en onmacht. Ze beziet nieuwsgierig de wereld om haar heen en het eigen lichaam, de mens als falende god en aanbidder ineen. Ze vraagt zich af hoe het is om met een handicap in het leven te staan en peilt de gewaarwording durend op weg te zijn. En dat alles doet ze in een kloeke, zorgvuldig gecomponeerde bundel die als vanouds barst van een uitgebalanceerde lyriek.

In 1982 debuteerde Hester Knibbe met de bundel Tussen gebaren en woorden. Haar werk is in 2000 bekroond met de Herman Gorterprijs. Daarnaast ontving ze twee oeuvre-prijzen, de Anna Blaman Prijs (2001) en de A. Roland Holst-Penning (2009). In 2015 kreeg ze de VSB Poëzieprijs voor haar dichtbundel Archaïsch de dieren.

Inzake dit huis, Uitgeverij De Arbeiderspers, paperback, 88 pag., € 18,99
ISBN: 9789029541671