gepubliceerd op 17 maart 2020
Lezing over Vincent van Gogh en Jo van Gogh-Bonger door Hans Luijten

LET OP: tot nader order uitgesteld!

Op zondag 17 januari  2021 organiseert Salon Saffier in Utrecht een middag rondom Vincent van Gogh en zijn schoonzus Jo van Gogh-Bonger. Als spreker is uitgenodigd Hans Luijten, onderzoeker Van Gogh Museum en biograaf van Jo van Gogh-Bonger. Daarnaast zullen acteurs  brieven van Van Gogh en fragmenten uit de dagboeken van Jo van Gogh-Bonger voordragen.

In zijn voordracht zal Hans Luijten ingaan op Vincent van Gogh (1853-1890) als gedreven briefschrijver en op zijn grote liefde voor de WestEuropese literatuur. Daarnaast zal hij aandacht besteden aan het veelzijdige leven van Jo van Gogh-Bonger (1862-1925), die getrouwd was met Vincents broer Theo. Ook zij was een fervent lezer. In haar brieven en dagboeken schrijft ze uitvoerig over haar leeservaringen. Decennia lang spande Jo zich in om zowel de kunst als de brieven van Van Gogh te promoten. Daarin was ze buitengewoon succesvol.

Aanmelden

De toegang tot deze middag bedraagt €18,00. Kaarten kunnen worden gereserveerd via deze link.