Frans Kellendonklezing 2020
maandag 17 februari 2020 om 16:00 uur
Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen
gepubliceerd op 5 februari 2020
Frans Kellendonklezing 2020 met Hanna Bervoets, Arjen van Veelen en Niña Weijers

In 2020 is het 30 jaar geleden dat Frans Kellendonk overleed. Om dat te herdenken, heeft de Commissie Frans Kellendonklezing besloten de traditionele Frans Kellendonklezing op 17 februari aan de Radboud Universiteit eenmalig in een andere vorm te gieten. Men heeft drie auteurs van een nieuwe generatie, veelal nog zeer jong toen Frans Kellendonk overleed, uitgenodigd om zich in korte lezingen uit te spreken over het belang en de invloed van zijn werk op hun denken en schrijven. Deze auteurs zijn Hanna Bervoets, (‘Bovendien zijn lesbiennes gewoon niet aardig. Kellendonk en de geschiedenis van een homogemeenschap’), Arjen van Veelen, (‘Kellendonk als nobele klootzak’) en Niña Weijers (‘Werkelijkheidsverwarring’). Ter afsluiting zal het drietal worden geïnterviewd door Jeroen van Kan, dichter, journalist en presentator van het nieuwe boekenprogramma Max met Boeken.

Aanmelden

De kosten voor het bijwonen van de Frans Kellendonklezing bedragen €15,00 (inclusief een exemplaar van de gedrukte rede en een hapje en een drankje). U kunt zich tot en met 7 februari aanmelden via deze link.