gepubliceerd op 15 januari 2020
Verschenen: ‘Van de zoon en de zee’ van Pieter Boskma

Bij Uitgeverij De Bezige Bij verscheen eind vorig jaar een nieuwe bundel van de dichter Pieter Boskma, Van de zoon en de zee. Een kind richt zich vanuit de moederbuik tot de lezer en doet verslag van zijn geboorte en zijn eerste kennismaking met de wereld, als hij nog niet is verward door twijfel en concept. Dan neemt de zee het woord en toont haar onstuimigheid en hoogmoed, haar aanzwellende kracht en honger om de mens een les te leren. Het enige waardoor de zee vertederd raakt is het onschuldige kind. Dat geldt ook voor de vader, de derde stem in deze bundel. Als ook hij van zich laat horen is de bedwelmende cocktail vol spiegelingen en dwarsverbanden compleet.

Met Van de zoon en de zee voegt Pieter Boskma een buitengewoon intrigerende, hallucinerende en ontroerende dichtbundel toe aan zijn veelgeprezen en rijke oeuvre.

 

Van de zoon en de zee, Uitgeverij De Bezige Bij, paperback, 78 pag., € 21,99
ISBN: 9789403108506