vrijdag 10 januari 2020 om 20:00 uur
Pakhuis De Zwijger. Piet Heinkade 179, Amsterdam
gepubliceerd op 3 januari 2020
Presentatie ‘Bezette gebieden’ van Arnon Grunberg

Op vrijdagavond 10 januari vindt in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam de openbare presentatie plaats van Arnon Grunbergs nieuwste boek, Bezette gebieden, waarin de grenzen worden verkend van religie, integriteit en de waarheid.

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens die hem zijn baan kosten – en zijn reputatie vernietigen. En niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël. Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem – en zijn vader – naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.

In deze openbare boekpresentatie gaat Arnon Grunberg in gesprek met onder andere René Diekstra over de verschillende thema’s die in het boek aan bod komen. Vanaf zijn sofa ontvangt hij vervolgens verschilden gasten om te praten over de relatie tussen verleden, heden en toekomst, schuldige affaires op onschuldige plekken en onschuldige affaires op schuldige plekken.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze boekpresentatie via deze link.