maandag 2 december 2019 om 19:30 uur
Wijnhaven, Turfmarkt 99, Den Haag
gepubliceerd op 27 november 2019
Lezing Willem Melching in het kader van ‘Foute boeken?’

Naar aanleiding van de tentoonstelling Foute Boeken?, die tot en met 1 maart 2020 te zien is in het Museum Meermanno/Huis van het boek, zal historicus Willem Melching op maandagavond 2 december op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden een lezing houden over Hitlers Mein Kampf en de totstandkoming van de Nederlandse editie.

Tot voor kort in Nederland verboden en nu een bescheiden bestseller. Het boek Mein Kampf van Adolf Hitler is een heel fout boek, maar tegelijkertijd is het de sleutel tot zijn denken en de nazi-ideologie. Wie het Derde Rijk en de onvermijdelijkheid van de Tweede Wereldoorlog beter wil begrijpen, doet er wijs aan dit boek te lezen. In zijn lezing zal Willem Melching ingaan op het denken van Adolf Hitler. Hitler formuleerde in zijn boek een aantal basisideeën over ras, politiek én cultuur, die hij na 1933 met ijzeren consequentie ten uitvoer bracht. Ook zal Melching een toelichting geven op de manier waarop de Nederlandse editie tot stand is gekomen.

Aanmelden

Deze lezing is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Aanmelding is niet nodig. De lezing wordt georganiseerd door Studium Generale.