zaterdag 9 november 2019 om 19:00 uur
OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam.
gepubliceerd op 6 november 2019
Caraïbische Letterendag over de jongste schrijversgeneratie

Op zaterdag 9 november verzamelt zich in het theater van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam een bijzondere groep Caraïbische Schrijvers. Het gaat om twaalf schrijvers die in de laatste vier jaar hun debuut hebben gemaakt, onder wie Radna Fabias, Etchica Voorn, Roberta Petzoldt, Gershwin Bonevacia, Julien Ignacio, Shantie Singh. Zij grossieren in literaire prijzen, o.m. C. Buddingh’-prijs, Opzij Literatuurprijs, Boekhandelsprijs, Herman de Coninck-prijs. Hun werk is van uitzonderlijke kwaliteit, zij kaarten nieuwe thema’s aan en doen dat in uitdagende vormen waarmee een nieuw en jong publiek wordt uitgedaagd.

De schrijvers zullen worden geïnterviewd door schrijvers van de voorgaande generatie: Karin Amatmoekrim, Rabin Baldewsingh, Raoul de Jong en Antoine de Kom. Michiel van Kempen geeft een korte introductie op de nieuwste literatuur.

De Werkgroep Caraïbische Letteren betrekt dit jaar ook de scholen bij het programma. Auteurs bezoeken scholen, en havo- en vwo-studenten uit Nederland, Suriname, Curaçao en Bonaire laten filmpjes zien van wat zij lezen. Een videoregistratie wordt later weer beschikbaar gesteld aan alle deelnemende scholen.

Aanmelden

Het programma duurt van 19:00 – 22:30 uur. Kaarten kosten € 15,- en zijn uitsluitend te bestellen via deze link van de OBA.