gepubliceerd op 22 oktober 2019
Jaarboek 2019 De Achttiende Eeuw

Bij Uitgeverij Verloren is deze week het nieuwe Jaarboek van Werkgroep De Achttiende Eeuw verschenen. Het Jaarboek De Achttiende Eeuw is de opvolger van het gelijknamige tijdschrift en biedt een zo breed mogelijk beeld van de achttiende eeuw. De Achttiende Eeuw bevat bijdragen op het vlak van de literatuur, architectuur, muziek en kunst, filosofie, religie en andere aspecten van culturele, politieke, sociale en economische geschiedenis van de lange achttiende eeuw (1670-1830), zonder enige geografische beperking.

Elk nummer bevat een themadossier met een aantal bijdrages rond een relevant en actueel onderwerp. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘300 jaar Robinson Crusoe’. Peter Altena, Carl Niekerk, Lotte Jensen, Rick Honings en Thomas Pierrart laten in dit Jaarboek hun licht schijnen op verschillende aspecten van het beroemde en invloedrijke boek van Daniel Defoe.

Verder bevat het Jaarboek 2019 artikelen van Lieke van Deinsen (over het auteursportret van Elizabeth Wolf), Kees van Strien (over Voltaire in de Republiek), Thomas von der Dunk  (Vreemdelingen in de menagerie op De Loo bij Voorburg) en Wijnand Mijnhardt (over trouweloosheid en loyaliteit rond 1800).

Het Jaarboek 2019 De Achttiende Eeuw kunt u verkrijgen door lid te worden van Werkgroep De Achttiende Eeuw. Dat kan via deze link.

Jaarboek 2019 De Achttiende Eeuw, Uitgeverij Verloren, paperback, 165 pag. € 37,- (inclusief lidmaatschap).