zaterdag 9 november 2019 om 13:30 uur
Verhalenkamer van bibliotheek Het Markiezaat, Bergen op Zoom
gepubliceerd op 4 oktober 2019
Publieksbijeenkomst ‘Van Duinkerkens verzet tegen het nationaalsocialisme’

Op zaterdagmiddag 9 november organiseert Stichting Anton van Duinkerken Nu een publieksbijeenkomst over Van Duinkerkens verzet tegen het nationaalsocialisme. Waarom heeft Van Duinkerken publiekelijk zo fel stelling genomen in de jaren 30 tegen het nationaalsocialisme? Welke rol speelde zijn katholieke geloof hierbij? En wat betekent het om in verzet te komen bij onderdrukking? De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de programmering voor 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal.

Tijdens de bijeenkomst zal Michiel Besters (voorzitter Stichting Anton van Duinkerken Nu) de opkomst van het nationaalsocialisme plaatsen binnen de biografie van Anton van Duinkerken. Emiel Wilbrink draagt Van Duinkerkens Ballade van den Katholiek voor. Ismee Tames (NIOD/Universiteit Utrecht) zal ingaan op de vraag hoe mensen hun gedrag vormgeven tijdens onderdrukking. De bijeenkomst wordt geleid door Marlies van Lier.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 9 november 2019 van 13.30-16.00 uur in de Verhalenkamer van bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom. Kaarten voor de bijeenkomst kosten €5,- en kunnen worden gekocht via het aanmeldingsformulier op de website. Koffie, thee en iets lekkers voor tijdens de pauze zijn inbegrepen bij het entreegeld.