zaterdag 12 oktober 2019 om 20:00 uur
VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
gepubliceerd op 20 september 2019
Tweede editie van Het Dichtersbal

Vorig jaar werd in het Amsterdamse VondelCS de eerste editie van Het Dichtersbal gehouden, mede georganiseerd door Het Komrijk – Stichting Gerrit Komrij Huis. Nu staat de tweede editie voor de deur: op 12 oktober aanstaande wederom in VondelCS!

Dit jaar staat Het Dichtersbal in het teken van de poëzieplaat van De Bezige Bij. De uitgeverij viert haar 75-jarig bestaan met een driedubbelelpee waarop alle Bij-dichters te horen zijn, van Remco Campert, Jules Deelder, Stefan Hertmans, Ramsey Nasr en Tommy Wieringa tot Vicky Francken, Asha Karami, Hagar Peeters en Mieke van Zonneveld – en tientallen anderen.

Het Nationaal Jongenskoor zal tijdens Het Dichtersbal een bijzonder optreden verzorgen: dertig jongens zingen meerstemmig getoonzette gedichten van Lucebert en Gerrit Komrij.

Het programma omvat verder optredens van dichters, kunstenaars, acteurs en musici in een kleurrijke omgeving waar installaties, performances en extravagante kleding een surrealistische atmosfeer scheppen. De symbiotische ontmoeting van poëzie, kunst, muziek, theater en nachtleven culmineert in een wervelende dance party onder leiding van excentrieke DJ’s.

Kaarten voor dit evenement zijn voor € 25,- via deze link te koop.