woensdag 18 september 2019 om 17:00 uur
Boekhandel Athenaeum, Spui 14-16, Amsterdam
gepubliceerd op 7 september 2019
Presentatie ‘Vrouwen en kinderen eerst’ van Els Kloek

Op woensdagmiddag 18 september zal om 17:00 uur in Boekhandel Athenaeum te Amsterdam het nieuwe boek van Els Kloek worden gepresenteerd, Vrouwen en kinderen eerst. In Vrouwen en kinderen eerst laat Els Kloek aan de hand van voorvallen uit het dagelijks leven, observaties en onderzoekservaringen haar licht schijnen over historische thema’s en actuele kwesties. Dat doet ze op haar eigen, lichtvoetige toon, zonder te moraliseren, dicteren of aan te klagen.

In veertig korte stukken zet ze de lezer aan het denken over actuele kwesties als de (on)mogelijkheid van excuses voor onrecht dat in het verleden heeft plaatsgevonden, zin en onzin van de canon, vrouwengeschiedenis als ‘inhaalmanoeuvre’, de biografie, nationalisme en ‘erflaters’, het verdriet van vorige generaties en andere heikele kwesties waarmee historici bij hun onderzoek te maken krijgen. Ook huisvrouwen en opmerkelijke vrouwen passeren de revue, van de vergeten Isabella van Hattem tot de wereldberoemde Anna Maria van Schurmann en van Betje Wolff tot de onvergetelijke Annie M.G. Schmidt.

Aanmelden

Toegang tot dit evenement is gratis, maar aanmelden is wel gewenst. Dit kan door een e-mail te sturen aan promotie@vantilt.nl