zaterdag 2 november 2019 om 14:00 uur
OBA-Theater, 7de etage van de Centrale Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam.
gepubliceerd op 26 augustus 2019
Symposium Vestdijk, Rembrandt en beeldende kunst

Op zaterdagmiddag 2 november aanstaande organiseert de Vestdijkkring in de OBA een symposium getiteld Vestdijk. Rembrandt en beeldende kunst. De beeldende kunst speelt in het werk van Vestdijk een belangrijke rol en dat geldt niet minder voor het werk van Rembrandt. Zowel in zijn dichtkunst, in zijn essayistiek en in zijn romans komt deze meester van de schilderkunst voor. Tijdens het symposium zullen twee essays van Vestdijk over Rembrandt tegen het licht worden gehouden.

Op het programma staan lezingen van Wilbert van Walstijn (Het thema vragenderwijs), Leonore van Sloten (Over Rembrandt als tekenaar), Epco Runia (Over Rembrandt en zijn mensen) en Anton Korteweg (Over Vestdijks Rembrandt en de engelen). Daarnaast zijn er muzikale intermezzo’s en Hans van Velzen verzorgt de afsluiting. Bovendien is er vanaf 13.30 uur een boekenmarkt op de zevende verdieping van de Centrale OBA. Ook na afloop is de boekenmarkt geopend.

Toegang

Vrij toegang voor leden van de Vestdijkkring; voor OBA-leden en studenten op vertoon van (studenten)kaart kost een ticket € 5; voor overige belangstellenden: € 10.