gepubliceerd op 14 juli 2019
Teksten in beweging: over vertaling, vertalers en literatuur

Bij Uitgeverij Vantilt verscheen onlangs de bundel Teksten in beweging. Over vertaling, vertalers en literatuur, samengesteld door Ewout van der Knaap en Cees Koster. Literaire teksten zijn altijd in beweging, circuleren, nemen lezers bij de hand om ze een blik buiten hun eigen grenzen te bieden en worden door lezers, vertalende lezers, bij de hand genomen om hún culturele en talige grenzen te overschrijden en elders ondergebracht te worden.

Deze bundel brengt opstellen en literaire teksten bijeen waarin getuigenissen, geschiedenissen en culturele en literaire wisselwerking rond tekstuele mobiliteit in beeld worden gebracht. De theorie van vertaling en vertaalwetenschap, de vertaalgeschiedenis, de vertaalkritiek, de vertaaldidactiek en poëzievertaling krijgen bijzondere aandacht.

Teksten in beweging markeert het afscheid van Ton Naaijkens als hoogleraar Duitse letterkunde alsmede Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Teksten in beweging. Over vertaling, vertalers en literatuur, Uitgeverij Vantilt, paperback,  280 pag., € 22,50

ISBN: 9789460044441