donderdag 13 juni 2019 om 09:30 uur
Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, Tilburg
gepubliceerd op 27 mei 2019
Symposium ‘Maculatuur en miraculen. De Spiegel Historiael in Hilvarenbeek’

In 2018 werd in het depot van Regionaal Archief Tilburg een opmerkelijke vondst gedaan door Stef Uijens en Daan Doesborgh. In de perkamenten band van een register uit Hilvarenbeek werd een veertiende-eeuws fragment gevonden van de Spiegel Historiael. Dit tot nu toe onbekende fragment is de aanleiding voor het symposium Maculatuur en miraculen. De Spiegel Historiael in Hilvarenbeek op donderdag 13 juni in Regionaal Archief Tilburg. De vondst wordt op die dag voor het eerst aan het publiek getoond.

Tijdens het symposium wordt uitgebreid ingegaan op de ontdekking van het fragment. Het wordt op die dag voor het eerst aan het publiek getoond. Sprekers zijn Prof. em. Dr. Jos Biemans, Prof. Dr. Remco Sleiderink, Imaging Specialist Ivan Shevchuk, Dr. Marjolein Hogenbirk en uiteraard Stef Uijens en Daan Doesborgh, die vertellen over hun euforische ontdekking en de conclusies van het onderzoek. Daarnaast is er de mogelijkheid deel te nemen aan een stadswandeling, een depotrondleiding en een restauratie-workshop.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 7 juni per mail opgeven: info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Maculatuur. Deelname is kosteloos, voor een lunch wordt gezorgd. Voor meer informatie en het volledige programma zie deze link.