zondag 2 juni 2019 om 14:30 uur
 Haffmans Kunst- en Antiekhandel, Hoogravenseweg 24, Utrecht
gepubliceerd op 13 mei 2019
Presentatie van de laatste ‘De Utrechtse Boekhouder’

Op zondagmiddag 2 juni aanstaande vindt in Utrecht de presentatie plaats van het nieuwe nummer van het tijdschrift De Utrechtse Boekhouder, het digitale tijdschrift voor Utrechts literair erfgoed, en zal ook een nieuw deeltje (nr. 12) verschijnen in de kleine boekjesserie De Utrechtse Boekhoudpers. Die middag zullen enkele auteurs van bijdragen aan het nieuwe nummer, onder wie Anton Korteweg en Willem Geijssen, kort over hun onderwerp vertellen. De inhoudsopgave van aflevering 21 vindt u hier.

Het eerste exemplaar van het nieuwe Boekhoudpers-deeltje Ter herinnering aan Marsman van Paul O. Martin wordt aangeboden aan dr. H.T.M. van Vliet, bezorger van de bij Van Oorschot te verschijnen uitgave van H. Marsman, Ik die bij de sterren sliep: Verzamelde gedichten 1916-1940.

Aflevering 21 van De Utrechtse Boekhouder zal helaas ook de laatste zijn: de beide initiatiefnemers en redacteuren van De Utrechtse Boekhouder Niels Bokhove en Hans Heesen, die zich vanaf 2011 puur voor hun plezier en met veel enthousiasme met het tijdschrift hebben beziggehouden, merkten dat hun motivatie minder werd. Daarbij nam ook hun andere werk steeds meer tijd in beslag. De serie De Utrechtse Boekhoudpers wordt wel gecontinueerd.

De uitgever Salon Saffier nodigen alle liefhebbers van Utrechts literair erfgoed, abonnee van en/of bijdrager aan De Utrechtse Boekhouder vanaf 2011 tot en met 2019, uit om het glas te heffen op de beide nieuwe uitgaven en samen terug te blikken op de 21 afleveringen van het tijdschrift.

Aanmelden

De middag zal plaatsvinden in Haffmans Kunst- en Antiekhandel (een voormalig stadszendingskerkje), Hoogravenseweg 24, Utrecht. Toegang is gratis maar men wordt wel verzocht te reserveren 030 6701020 of via  via deze link.