donderdag 23 mei 2019 om 20:00 uur
Melkweg, Upstairs, Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam
gepubliceerd op 6 mei 2019
Een avond gewijd aan F.B. Hotz

In een stapel ongevraagd toegestuurde manuscripten trof de redactie van De Arbeiderspers in 1974 een verbluffend goed geschreven, puntgaaf verhaal aan met de titel De tramrace. De auteur van dit verhaal was een volslagen onbekende 52-jarige man uit Oegstgeest: F.B. Hotz. De Arbeiderspers twijfelde geen moment en publiceerde het verhaal, evenals Hotz’ daarop volgende verhalenbundels, onder andere Dood weermiddel en Ernstvuurwerk.

Wie was deze F.B. Hotz, schrijver en jazzmuzikant, die in 1998 de P.C. Hooft-prijs voor zijn totale oeuvre in ontvangst nam? Wiens verhalen draaien om misverstanden, slechte huwelijken, schuldbesef, de drang naar boetedoening en het zoeken naar een zinvolle bestemming? Wat was volgens zijn biograaf Aleid Truijens zijn ‘oerverhaal’ en hoe heeft dat verhaal zijn leven en zijn werk beïnvloed? Kortom: wat was de verborgen wereld van Hotz?

Ter ere van het nog te verschijnen Onrustige Dagen, een bundeling korte verhalen van F.B. Hotz geselecteerd door kenner Thomas Heerma van Voss, wijden de SLAA en De Arbeiderspers op donderdag 23 mei aanstaande een avond aan deze veelzijdige kunstenaar. Hotz-liefhebbers Thomas Heerma van Voss, Aafke Romeijn en Aleid Truijens gaan met elkaar in gesprek over het leven en werk van F.B. Hotz. De avond wordt gepresenteerd door Daan Doesborgh.

Aanmelden

De avond vindt plaats in Melkweg Upstairs te Amsterdam. Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via deze link.