woensdag 8 mei 2019 om 19:00 uur
Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden
gepubliceerd op 16 april 2019
Workshop 444 jaar Universiteit Leiden: In Contact met Collecties

In 2019 bestaat de Universiteit Leiden 444 jaar en dat wordt gevierd met allerlei  soorten activiteiten en evenementen. Op woensdagavond 8 mei aanstaande vindt voor alle geïnteresseerden in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Universiteit Leiden een workshop In Contact met Collecties plaats. Nergens kunt u dichter bij de historische bron komen dan bij deze workshop.

Tijdens de workshop In Contact met Collecties, georganiseerd in het kader van het themaprogramma Voorbij de Inhoud, krijgt u de kans zelf bijzondere stukken uit de collecties van dichtbij te bekijken en aan te raken. Het leven aan de universiteit en in de stad Leiden door de eeuwen heen wordt door deze bronnen schitterend geillustreerd. Hierbij wordt uitleg gegeven door experts van de Universiteit Leiden: Corrie Maris is beheerder van de collecties van het AHM en Mart van Duijn is conservator aan de UBL en tevens beheerder van het universiteitsarchief.

Aanmelden

U kunt zich voor de workshop aanmelden tot vrijdag 3 mei via email: aanmelding@library.leidenuniv.nl (o.v.v. “workshop 444 jaar universiteit” en het aantal personen). U kunt zich ook telefonisch aanmelden via 071-527 2832. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.