zondag 28 april 2019 om 14:30 uur
Salon Saffier, werfkelder onder Nieuwegracht 38, Utrecht
gepubliceerd op 4 april 2019
Voorstelling ‘Het feestelijke leven van C.C.S. Crone’

Salon Saffier organiseert op zondagmiddag 28 april aanstaande in Utrecht  de voorstelling Het feestelijke leven van C.C.S. Crone, bestaande uit een theatrale voordracht door acteur Boris van den Wijngaard en een inleiding door Marijke van Dorst, de biograaf van Crone.

C.C.S. Crone, naamgever van de literaire prijs van de stad Utrecht en bron van vele tekstregels op Utrechtse gevels, publiceerde in 1939 – 80 jaar geleden – Het feestelijke leven, met daarin de inmiddels klassieke regels ‘En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg’ (Centraal Station, Jaarbeursplein, én beeld in de tuin van de Bruntenhof). Het verhaal van een man die terugkijkt op zijn leven. Wanneer Henk Buysman op de drempel van zijn huisdeur staat om het draaiorgel beter te kunnen horen, begint een zwerftocht door zijn herinneringen. Een feestelijk leven? Beeldend, vol muziek en de stad Utrecht als decor.

Ook zullen foto’s worden getoond van Crones teksten op Utrechtse gevels door fotograaf Werry Crone.

Aanmelden

De toegang voor deze voorstelling bedraagt € 15. Vooraf aanmelden is vanwege de beperkte ruimte gewenst en kan via deze link.