zaterdag 25 mei 2019 om 14:00 uur
Boekhandel Dominicanen, Maastricht.
gepubliceerd op 6 april 2019
Lezing Hanneke Eggels in Maastricht

Ter gelegenheid van Independent Bookstore Day zal schrijfster Hanneke Eggels op zaterdagmiddag 25 mei in Boekhandel Dominicanen te Maastricht een lezing houden over haar onlangs verschenen Rapiarium. Lezen met de pen. Eggels selecteerde boeken voor zichzelf, een discriminerende lezer. Rapiarium is een verzameling van door haar voor eigen gebruik sinds 1980 snel op schrift gezette aantekeningen en citaten. Zij las met de pen en haar notitieboekjes inspireerden haar tot een geestelijke oefening: herkauwen met het hart om zelf schrijver te worden. Tweehonderdvijftig citaten staan chronologisch genoteerd, waaronder honderd citaten van Nobellaureaten. Van Erasmus tot Eskimovrouwtje, van Nobellaureaat Wole Soyinka tot Winny de Pooh, van Nietzsche tot Neruda.