gepubliceerd op 22 november 2018
Mart van Duijn in De Boekenmolen van de NBV

In De Boekenmolen, een nieuwe rubriek op de webpagina van de NBV, komen leden aan het woord aan de hand van één van de aan hen voorgelegde vragen. De vraag kan aanleiding zijn iets te vertellen over de liefde voor het boek, het onderzoek dat het verenigingslid doet of zijn boek-gerelateerde werk. Deze keer is het de beurt aan Mart van Duijn, conservator bij de Universitaire Bibliotheken  Leiden, die vertelt over zijn werkzaamheden:

Op dit moment ligt er in mijn werkkast een stapel brieven met daarin het verhaal van een jong gezin in Paramaribo rond 1900. Ze horen bij een serie foto’s die vorig jaar is aangekocht op een veiling, onder andere van bekende fotografen als Augusta Curiël (1873-1937) en Eugen Klein (1869-1927). De foto’s zijn beschreven en de brieven worden langzaamaan in de catalogus ingevoerd. Het is echter vooral het verband tussen de foto’s en de brieven dat bijzonder is.

Klik hier voor het volledige interview met Mart van Duijn.