zondag 18 februari 2018 om 16:00 uur
De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
gepubliceerd op 14 januari 2018
De poëzie van Gerrit Komrij in De Nieuwe Liefde

Op zondagmiddag 18 februari zal in De Nieuwe Liefde, een centrum voor debat, bezinning en poëzie, een middag worden gewijd aan Gerrit Komrij. In het voorjaar van 2018 is het vijftig jaar geleden dat Gerrit Komrij debuteerde. Als dichter natuurlijk, want vóór al het andere kwam voor Komrij altijd: de poëzie. Zijn gedichten vielen meteen op, door hun zeer klassieke vorm in combinatie met een frisse, bokkige, geestige en vaak hoogstpersoonlijke inhoud. Terwijl geen dichter meer sonnetten schreef, deed Komrij dat onbekommerd wel.

Deze middag is een ode aan de gewezen Dichter des des Vaderlands, waarbij de nieuwe editie van zijn Verzamelde Gedichten gepresenteerd wordt (in samenwerking met De Bezige Bij). Komrij publiceerde zo’n twintig bundels, die al eens werden samengebracht onder de titel Alle gedichten tot gisteren. Nu komen daar onder andere de bundels Spaans benauwd (2005) en Boemerang en andere gedichten (2012) bij. Tijdens deze middag zal Komrij’s poëzie gelezen worden door verschillende acteurs en er is muziek van de jonge pianist Nicolas van Poucke.

De toegang voor deze middag bedraagt €15. U kunt via deze link kaarten aanschaffen.