zaterdag 8 juli 2017 om 15:00 uur
Boekhandel De Slegte, Wapper 5, Antwerpen,
gepubliceerd op 28 juni 2017
Opening tentoonstelling Komrij’s Kreta

In boekhandel De Slegte in Antwerpen wordt op 8 juli aanstaande de tentoonstelling Komrij’s Kreta geopend.  Mark Schaevers zal die middag in gesprek gaan met Arie Pos, de biograaf van Komrij en gastredacteur van het speciale Komrijnummer van het literair-historische tijdschrift De Parelduiker.

Tijdens deze opening zal, naast aandacht voor De Parelduiker, ook een nog niet eerder gepubliceerde roman van Komrij, De lange oren van Midas, worden voorgesteld. Op 21-jarige leeftijd vertrok Gerrit Komrij ‘voorgoed’ naar Kreta, om radicaal te breken met zijn vastgelopen Amsterdamse studentenleven en van de pen te leven. Daar schreef hij een roman, De lange oren van Midas, over zijn Griekse avontuur en de voorgeschiedenis ervan. Het boek werd door drie uitgevers afgewezen en bleef ongepubliceerd.

Bijna vier decennia later vindt Komrij het verstofte typoscript terug op zolder, samen met zijn Kreta-dagboeken. Hij denkt erover de roman te vernietigen, maar de confrontatie met het verleden roept herinneringen op die hem niet loslaten. Arie Pos vond dagboeknotities en brieven en bezorgde daarmee deze eerste uitgave van De lange oren van Midas.

Komrij banner