Vrijdag 10 maart 2023
om 20:15 uur
Café De Amer, Amen
gepubliceerd op 1 maart 2023
De Literaire Hemel over Jac. van Looy

Op vrijdagavond 10 maart, aan de vooravond van de Boekenweek,  organiseert De Literaire Hemel een nieuwe bijeenkomst op de vaste locatie, café De Amer in Amen. Annette Timmer en Joep van Ruiten ontvangen deze avond drie schrijvers:

Wim Daniëls is bekend van radio en tv en schreef recentelijk Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier. Hierin richt Daniëls een monumentje op voor de doofstomme Albert Sutherland-Royaards, die als botanicus en ondernemer veel heeft betekend voor Assen en Drenthe, maar ook de eerste Nederlander was die op de fiets de wijde wereld introk.

Dan is Jan Veenstra te gast, die de roman De vaalrode vlieger onlangs publiceerde, een blijmoedig levensverhaal over rouw, obsessie en weemoed.

Last but not least is het de beurt aan Marco Daane die de biografie schreef van schrijver/schilder Jac.van Looy (1855-1930), vooral bekend  van de klassieker Jaapje. In Monsieur le Coloriste, de bijnaam van Van Looy, werpt Daane een nieuw licht op zijn werk en zijn persoon.

Aanmelden

De aanvangstijd van De Literaire Hemel is 20.15 uur. De toegang bedraagt € 18,50, inclusief twee consumpties. U kunt een plek reserveren via www.literairehemel.nlÂ