Vrijdag 10 februari 2023
om 20:15 uur
Café De Amer, Amen
gepubliceerd op 1 februari 2023
Romandebuten in De Literaire Hemel

Op vrijdagavond 10 februari aanstaande organiseert De Literaire Hemel een nieuwe bijeenkomst op de vaste locatie, café De Amer in Amen. Speciale aandacht deze keer voor twee romandebuten en een relatief onbekende schrijfster. Annette Timmer en Joep van Ruiten ontvangen deze avond drie gasten:

Als eerste is Alexander Nieuwenhuis te gast in De Literaire Hemel. Hij is journalist, essayist en wildernisgids. In zijn romandebuut Winterthur wordt de vraag gesteld hoe om te gaan met de dreigende klimaatramp. Het is een illusie te denken dat de wetenschap alle problemen op kan lossen als de juiste informatie bekend is. “De ideeënrijkdom maakt het een uiterst prikkelende, beklijvende roman,” schreef NRC.

Koen Schouwenburg is geboren in Assen en woont in Groningen. Hij debuteert als romanschrijver met Waar zijn de dagen voor. Hoofdpersoon Daan komt door paniek-aanvallen nauwelijks meer buiten en verschuilt zich in een bunker met boeken.

Biograaf Mirjam van Hengel kroop onder de huid van Dola de Jong, die 20 jaar geleden overleed. De Jong schreef kinderboeken, romans, korte verhalen en reisverhalen. Van Hengel verdiepte zich in de omstandigheden die haar schrijverschap bepaalden: haar tragische jeugd, het trauma van de Holocaust, haar moeilijke positie als schrijvende vrouw en als nieuwkomer in New York.

Aanmelden

De aanvangstijd van De Literaire Hemel is 20.15 uur. De toegang bedraagt € 18,50, inclusief twee consumpties. U kunt een plek reserveren via www.literairehemel.nl