Donderdag 16 februari 2023
om 16:00 uur
Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen
gepubliceerd op 4 februari 2023
Frans Kellendonklezing door Nina Polak

Op donderdagmiddag 16 februari aanstaande zal schrijver en essayist Nina Polak in Nijmegen de Frans Kellendonklezing houden. Deze literaire lezing wordt sinds 1993 georganiseerd door de Radboud Universiteit Nijmegen ter nagedachtenis aan Frans Kellendonk. Polaks lezing heeft als titel meegekregen: Als schrijver wijzer dan als burger.

Tijdens de lezing bespreekt Polak waar we naartoe gaan als maatschappij. Dit doet ze aan de hand van haar fictieve buren wonend in een jarendertigwoning in Amsterdam. Zal de toekomst welvarender en leefbaarder zijn dan het heden of gaat onze planeet ten onder aan ‘catastrofes en aardverschuivingen’? En welke rol kan en moet de romanschrijver hierin spelen? Eén ding is zeker wat Polak betreft: literatuur moet ons, burgers, naar onszelf laten kijken.

Aanmelden

De Frans Kellendonklezing vindt plaats op donderdag 16 februari 2023 om 16.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Belangstellenden kunnen zich online aanmelden via deze link. Na afloop van de lezing ontvangen deelnemers de tekst van de lezing in boekvorm.