donderdag 24 november 2022 om 20:30 uur
Online programma
gepubliceerd op 18 november 2022
Online boekensalon ‘De Zwijger’ met biograaf René van Stipriaan

In het Prinsenhof in Delft vond een van de meest dramatische gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats: de moord op Willem van Oranje in 1584. De kogelgaten zitten nog altijd als stille getuigen in de muur. Maar wie was Willem van Oranje eigenlijk? René van Stipriaan schreef een nieuwe biografie over de Vader des Vaderlands, onder de titel De zwijger. Het leven van Willem van Oranje. Het boek werd onlangs bekroond met zowel de Libris Geschiedenis Prijs 2022, als de Nederlandse Biografieprijs 2022.

Op donderdagavond 24 november is Van Stipriaan te gast in de online boekensalon van de UB Leiden. Presentator Jef Schaeps gaat met hem in gesprek over het fascinerende leven en de duizelingwekkende loopbaan van Willem van Oranje. Van zijn ambities, de successen en de nederlagen tot en met de spanningen in zijn familie en zijn huwelijksleven, al deze onderwerpen komen aan bod. Conservatoren laten passende stukken uit de Bijzondere Collecties zien die het leven van Willem van Oranje illustreren. En voor een van de belangrijkste stukken wordt zelfs een bezoekje gebracht aan de kluis van Erfgoed Leiden en Omstreken.

Aanmelden

De online boekensalon begint 24 november om 20.30 uur en is via deze link te volgen. Aanmelden voor de boekensalon is niet nodig.