zaterdag 22 oktober 2022 om 11:00 uur
Prodentfabriek, Oude Fabrieksstraat 20, Amersfoort
gepubliceerd op 16 september 2022
Drukkunstbeurs Amersfoort

Stichting Drukwerk in de Marge organiseert op 22 en 23 oktober de Drukkunstbeurs in de Prodentfabriek in Amersfoort. Van 1999 tot en met 2021 organiseerde Drukwerk in de Marge de Boekkunstbeurs in Leiden, samen met de Stichting Handboekbinden. Aan die samenwerking is dit jaar een einde gekomen en voortaan zullen beide stichtingen hun eigen beurs organiseren. Onder de naam Drukkunstbeurs heeft Drukwerk in de Marge een locatie gevonden in de Prodentfabriek in Amersfoort op het terrein van De Nieuwe Stad, een culturele broedplaats met veel horeca en creativiteit, op loopafstand van station Amersfoort Centraal en het stadscentrum.

Hier zullen margedrukkers, grafici en andere kunstenaars  hun uitgaven en druksels aanbieden, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Honderd stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop.

Speciaal voor de beurs wordt er een bijzondere uitgave gedrukt met gedichten van de Utrechtse schrijver Ingmar Heytze. Deze uitgave is gratis voor alle bezoekers van de beurs.

De Drukkunstbeurs is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.