gepubliceerd op 21 juni 2022
Canonenquête 2022 verlengd tot 1 juli

Welke boeken doen er écht toe? Om dit te onderzoeken hebben KANTL, Nederlandse Taalunie, NL-Lab, Raad voor de Neerlandistiek, Platform voor de Neerlandistiek en de KB (DBNL) het initiatief genomen tot de Canonenquête 2022.

Vul de Canonenquête 2022 nu in en praat mee over de Nederlandstalige literaire canon! Met deze enquête willen de organisatoren de discussie openen over de rollen en functies die een canon anno 2022 kan hebben én natuurlijk de lastigste vraag beantwoorden: welke werken behoren er volgens u tot die Nederlandstalige canon? De enquête is met twee weken verlengd en sluit nu op 1 juli 2022. De uitslag wordt bekend gemaakt in de Week van het Nederlands, die start op 1 oktober 2022.

Meer informatie vindt u op de website van het Canonfestival.