donderdag 19 mei 2022 om 16:00 uur
Keizersgracht 141-C, Amsterdam en online
gepubliceerd op 25 april 2022
Boeken uit het Huis: ‘Die verleiding van Eva de Winter’ van Louis Krüger

Het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam organiseert in samenwerking met de Taalunie een serie maandelijkse presentaties van boeken op het gebied van de Afrikaanse literatuur, geschiedenis en biografie: Boeken uit het Huis. Het doel van Boeken uit het Huis is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. De presentaties worden gelivestreamd via het officiële Zuid-Afrikahuis YouTube-kanaal waarbij de kijker live vragen kan stellen via de chat. Natuurlijk zijn alle afleveringen van ‘Boeken uit het Huis’ ook op elk gewenst moment terug te kijken.

Op donderdag 19 mei staat de nieuwe roman van Louis Krüger centraal, Die verleiding van Eva de Winter. Louis Krüger (1955) heeft Theologie en Afrikaans-Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Stellenbosch. In 1984 verhuisde hij naar Nederland. Eerst werkte hij als predikant van de Gereformeerde Kerk in de gemeentes Nieuwlande en Sliedrecht. Sinds 1994 is hij als schipperspredikant verbonden aan de Koningskerk in Rotterdam Feyenoord.

In zijn nieuwe roman, Die verleiding van Eva de Winter, vormt dan ook niet Kaapstad of Johannesburg, maar Rotterdam het decor. Computerexpert Josua probeert te ontdekken wie precies de schatrijke zakenman Peter Laksman is met wie zijn vrouw Eva een verhouding heeft. Deze psychologische thriller speelt in op allerlei actuele thema’s, zoals de invloed van de onderwereld in de bovenwereld, winstbejag bij grote farmaceutische bedrijven en ongrijpbare dotcom-firma’s die onze persoonlijke gegevens verkopen aan de hoogste bieder.

Louis Krüger zal worden geïnterviewd door René Appel, de godfather van de Nederlandse psychologische thriller. De presentatie duurt van 16.00 uur tot ca. 17.15 uur en is te volgen via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. Het is ook mogelijk de middag bij te wonen in het Zuid-Afrikahuis te Amsterdam. U kunt zich hiervoor via deze link aanmelden.