gepubliceerd op 28 maart 2022
Moeder en zoon: een verhaal over thuiskomen

Bij Uitgeverij Lannoo is de novelle Moeder en zoon. Een verhaal over thuiskomen van Abdelkader Benali verschenen. De auteur las Eindelijk thuis van Henri Nouwen en schreef dit verhaal geïnspireerd op zijn ervaringen met thuiskomen en de relatie tot de ouders. Wat is gastvrijheid in onze tijd?

Een zoon neemt zijn moeder mee naar Sint-Petersburg. De zoon wil een schilderij van Rembrandt zien, onderdeel van een unieke collectie. Onderweg naar het museum stelt de zoon zich vragen over thuiskomen. Waarom kwam hij zo weinig thuis? Wat betekent thuiskomen? Hij geniet van de aanwezigheid van zijn moeder. Ze drinken koffie en praten over van alles en nog wat. Samen kijken ze naar het schilderij van Rembrandt en het commentaar van zijn moeder geeft hem richting om opnieuw thuis te komen en het contact met zijn ouders ten volle aan te gaan.

Moeder en zoon. Een verhaal over thuiskomen, Uitgeverij Lannoo, gebonden, 64 pag., € 12,99
ISBN: 9789401483773