gepubliceerd op 6 januari 2022
Een nieuwe roman van Rob van Essen

Eind vorig jaar verscheen bij Uitgeverij Atlas Contact de nieuwe roman van Rob van Essen, Miniapolis. In deze roman ontvouwt zich het kenmerkende universum van Rob van Essen weer op volle sterkte: vervreemdend maar altijd menselijk, melancholisch maar nooit zonder humor. Zeggen ze niet altijd dat de reis belangrijker is dan de bestemming? Misschien is dat zo. Maar soms heeft de bestemming het laatste woord.

De moeder van Jonathan is vier jaar geleden overleden. Toch ziet hij haar op een ochtend in de tram. Hij neemt haar mee de stad uit, op zoek naar het landhuis waar ze is opgegroeid en waarover ze vreemde verhalen vertelt. Ondertussen werken Scherpenzeel en Wildervanck, twee collega’s op een bijkantoor van een gemeentelijke dienst, aan hun eigen ontsnapping. Ook zij verlaten de stad, per fiets, zonder te weten waarnaar ze op weg zijn. Geplaagd door demonen uit het verleden, wederzijds ongemak en tijdelijke vlagen onverwoestbaar optimisme komen deze vier mensen uiteindelijk niet alleen elkaar, maar ook zichzelf tegen.

Miniapolis, Uitgeverij Atlas Contact, paperback, 224 pag., € 21,99
ISBN: 9789025472030