50ste Huizingalezing met David Van Reybrouck
zondag 12 december 2021 om 11:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 3 december 2021
Nieuwe datum Huizingalezing: zondagochtend 12 december!

Op zondagochtend 12 december spreekt David Van Reybrouck de 50ste Huizingalezing uit, getiteld De kolonisatie van de toekomst. Leven aan de vooravond van de klimaatcatastrofe.

Hoewel de belangstelling voor kolonisatie de laatste jaren overal in het Westen groeiende is, beperkt die zich meestal tot het historische kolonialisme. De manier waarop we vandaag de toekomst koloniseren krijgt nauwelijks aandacht. Nochtans gebeurt dat met dezelfde meedogenloosheid en kortzichtigheid als waarmee in vroeger tijden andere werelddelen werden ingenomen.
Tijdens de 50ste editie van de Huizingalezing staat David Van Reybrouck stil bij de manier waarop de mensheid momenteel toekomstige generaties plundert en verknecht. Het geweld beperkt zich bovendien niet alleen tot mensen, maar treft al het leven op aarde. Hoe kunnen we ons een betere toekomst herinneren?

Programma

11.00 uur – Welkomstwoord
11.10 uur – Lezing David Van Reybrouck
12.10 uur – Kort interview met studenten
12.30 uur – Einde lezing

Aanmelden

De lezing vindt zondagochtend 12 december om 11:00 plaats, en wordt via een livestream uitgezonden. De prijs voor livestreamticket bedraagt € 5,00 en kan worden aangeschaft via deze link.