vrijdag 3 december 2021 om 20:00 uur
De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam
gepubliceerd op 26 november 2021
Dat wat blijft: een avond over herinneringen

LET OP: Dit programma is helaas wegens de nieuwe coronamaatregelen geannuleerd. Er wordt gekeken naar een alternatieve datum, de kaartkopers krijgen bericht.

Op vrijdagavond 3 december organiseren SLAA, De Arbeiderspers en tijdschrift De Revisor een avond over herinneringen in De Brakke Grond te Amsterdam. Aanleiding voor deze avond is het verschijnen van De ivoren cel, een verzameling van tachtig herinneringen uit de jubilerende Privé-domeinserie samengesteld door Douwe Draaisma.

Tijdens deze avond worden het geheugen en de rol van herinneringen in de literatuur belicht. Marja Pruis reflecteert op het onderwerp met een column. Presentator Sophie Derkzen gaat in gesprek met Helena Hoogenkamp, Mensje van Keulen en Douwe Draaisma over herinneringen in non-fictie. Daarnaast duiken we dieper in de rol van de herinnering in fictie en waar die scheidslijn misschien wel ophoudt te bestaan. Acteur Sam Ghilane draagt herinneringen voor uit De ivoren cel en om de avond nog nostalgischer te maken is er ook een poëtische performance met muziek door Roberta Petzoldt.

Om het 55-jarige jubileum van de Privé-domeinserie te vieren brengt De Revisor op 2 december een special uit: Waar was ik, o ja. Nieuwe fragmenten en brieven voor Privé-domein, met bijdragen van Clarice Lispector, Marja Pruis en Rob van Essen.

Aanmelden

De avond begint om 20:00 uur. Kaarten kunnen worden in de ticketshop van De Brakke Grond gekocht via deze link.