gepubliceerd op 2 oktober 2021
Oproep Hans Vervoort-prijs

Er wordt in 2022 een nieuwe literaire prijs uitgereikt, de Hans Vervoort-prijs voor verhalend proza van neerslachtige en toch opbeurende aard. Schrijver Hans Vervoort vindt dat er in de Nederlandse literatuur te weinig waardering is voor vertellers-proza en heeft daarom deze twee-jaarlijkse prijs van € 5000 ingesteld, voor het eerst uit te reiken in april 2022. Dankzij de donatie van een literatuurkenner is de prijs inmiddels verhoogd tot € 10.000.

Iedereen (lezer, schrijver, uitgever, boekverkoper) kan vanaf 1 september tot en met 31 december 2021 titels aanmelden voor deze prijs. Op de website van Hans Vervoort is het <a href="https://www.hansvervoort.nl/Hans-Vervoort-prijs/" target="_blank" rel="noopener">aanmeldingsformulier te vinden. Daar is ook aangegeven aan welke eisen het te nomineren prozawerk moet voldoen en welke procedure de jury zal volgen.

Eind februari 2022 wordt de short list bekend gemaakt van de drie tot zes titels die in aanmerking komen voor de prijs. Bekendmaking van de winnaar volgt in  april 2022 en de prijsuitreiking vindt plaats op 22 april 2022.

arget="_blank" rel="noopener">Klik hier om naar de website van Hans Vervoort te gaan en meer te lezen over deze nieuwe literaire prijs.