donderdag 30 september 2021 om 17:30 uur
Boekhandel Roelants, Van Broeckhuijsenstraat 34, Nijmegen
gepubliceerd op 22 september 2021
Presentatie nieuwe editie ‘Strijd Binnenshuis’ van Betsy Perk

Bij Uitgeverij Flanor is een nieuwe editie verschenen van de novelle Strijd Binnenshuis, geschreven door Betsy Perk. Oorspronkelijk verscheen deze bijzondere novelle in 1905. Perk, feministe van het eerste uur, was in het jaar van verschijnen ruim 70 jaar. Het boek heeft de opmerkelijke ondertitel, ‘Vrouwen kiesrecht-novelle’, en begint met een ruzie in de familie. Het onderwerp? Vrouwenkiesrecht! De novelle verplaatst de lezer naar een tijd waarin vrouwenkiesrecht ter discussie stond en brengt de zinnige en onzinnige argumenten weer tot leven. De heruitgave, mogelijk gemaakt door de Wilhelmina Drucker Fundatie, vraagt aandacht voor Perks feminisme en haar Nijmeegs netwerk van gelijkgestemden.

Presentatie

De nieuwe editie van Strijd Binnenshuis wordt donderdag 30 september aanstaande om 17.30 uur gepresenteerd in de kelder van de Nijmeegse Boekhandel Roelants. U bent daarvoor van harte uitgenodigd, maar we vragen u wel om u vooraf op te geven (omdat de ruimte beperkt is). Aanmelding kan via de website van Boekhandel Roelants.

Programma presentatie:
– Myriam Everard, Pleidooi voor Betsy Perk.
– Tessel Hollander & Christel Bron, studenten Nederlands, laten Betsy Perk en haar strijdlust horen.
– Peter Altena, Betsy Perk en het feminisme in Nijmegen.

Strijd Binnenshuis, Uitgeverij Flanor, paperback, 58 pag., € 21,-

Het boek is te bestellen via de website van Uitgeverij Flanor.